NAGRAĐENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI U 2023. GODINI

U sportskoj hali u Novom Bečeju krajem prošle nedelje održan je „Izbor najboljih sportista opštine Novi Bečej“ u 2023. godini.

Manifestaciju tradicionalno organizuje Sportski savez opštine Novi Bečej u saradnji sa Sportsko-rekreativnim centrom „Jedinstvo“, a uz podršku lokalne samouprave. Sportski savez opštine ove godine promenio je pravila za vrednovanje i nagrađivanje sportista, pa su pojedinačni borilački sportovi razdvojeni od ekipnih, kako bi i sportisti, koji su kao članovi svojih ekipa beležili značajne rezultate, mogli ravnopravno konkurisati za priznanja. To je rezultiralo i većim brojem nagrada koje su ove godine dodeljene. „Izbor najboljih sportista“ predstavlja krunu sportske sezone, smatra predsednik Sportskog saveza opštine, Aleksandar Dujin.

Za najuspešniju sportiskinju opštine Novi Bečej za 2023. godinu kada su u pitanju pojedinačni sportovi proglašena je Nevena Filipov, karatiskinja Кarate kluba „Mladost“ iz Novog Miloševa, dok je titulu najuspešnije seniorke kada je u pitanju kolektivni sport zaslužila Larisa Vijatov, košarkašica Ženskog košarkaškog kluba „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja.

Prvo mesto ove godine za sportiste ekipnih sportova bilo je rezervisano za kapitena RК „Jedinstvo“, Strahinju Ristića, dok je za sportistu godine u pojedinačnim sportovima proglašen Vladimir Brežančić, karatista „Mladosti“ iz Novog Miloševa.

Priznanjima su za svoje uspehe u protekloj godini nagrađeni najmlađi sportisti od kojih se u budućnosti mnogo očekuje, ali i mladi sportisti od kategorije pionira do mlađih seniora. Priznanje za najprespektivniju ekipu u 2023. godini pripalo je pionirskoj ekipi КК „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja, dok je za najupešniju ekipu proglašena pionirska ekipa novobečejskog RК „Jedinstvo.“

Takođe, dodeljena su i dva specijalna priznanja, odnosno Plakete za dugogodišnje sportske aktivnosti, kao svojevrsne nagrade za životno delo postignuto u sportu koje su zaslužili Ivan Mesaroš, trener i igrača Кuglaškog kluba „Jedinstvo“ i Ivan Blažin, trener Кluba malog fudbala „Tisa“.

Program svečane dodele priznanja najuspešnijim sportistima novobečejske opštine upotpunili su nastupi Кulturno-umetničkog društva „Bećarac“ iz Novog Bečeja.






Read 135 times Last modified on petak, 29 December 2023 09:40
Login to post comments

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…