MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ POSETIO NOVI BEČEJ

U okviru radne posete, ministar sporta i omladine, Vanja Udovičić, posetio je danas opštinu Novi Bečej gde je u neposrednom razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave, ali i sportskih klubova, obišao Sportsko-rekreativni centar „Jedinstvo“ i gradski stadion u Novom Bečeju.

Takođe, Udovičić je iskoristio priliku da porazgovara i sa mladim nadama novobečejskog sporta.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što imamo priliku po prvi put da ugostimo ministra sporta i omladine. Novi Bečej dosta ulaže ne samo u funkcionisanje sporta nego i u održavanje i unapređenje sportske infrastrukture. Dakle, tu je 14 miliona dinara koji su predviđeni za rekonstrukciju parketa u sportskoj hali. Pokušali smo i nadam se da ćemo imati pomoć Ministarstva sporta oko rekonstrukcije ostatka hale sportova, što imamo negde u naznaci. Zaista smo zahvalni ministru sporta i omladine ne samo što je došao nego što ćemo ostvariti bolju komunikaciju između lokalne samouprave i Ministarstva sporta i omladine. Takođe, značajni su nam i pokloni koje je ministar doneo u vidu lopti i sportske opreme za rukometni i fudbalski klub. Ono što je na nama kao lokalnoj samoupravi jeste da plan koji smo zacrtali da u naredne dve godine oko 120 miliona dinara uložimo u sportsku infrastrukturu i ostvarimo. Naravno, uz pomoć i Vlade AP Vojvodine i Vlade Republike Srbije“, izjavio je ovom prilikom Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

Da bi se nastavilo sa obaranjem rekordnih rezultata u vrhunskom sportu neophodno je ojačati sport na lokalu gde se nalazi glavna baza i energija za buduće šampione, istakao je ministar Vanja Udovičić: „Upravo zbog toga želja mi je da obiđemo lokalne samouprave, da razgovaramo sa lokalnim klubovima koji možda imaju epitet malih, ali bih rekao da su daleko od malih jer rade onaj najzahtevniji i najbitniji posao, a to je da privuku decu i da ih motivišu da uđu u sistem sporta, da ih edukuju i da ih motivišu da ostanu u sistemu sporta. Zato mi je drago što danas mogu da posetim opštinu Novi Bečej koja je u prvi plan stavila brigu o mladima i sportu kako kroz renoviranje i rekonstrukciju sportske infrastrukture, što smo mogli da čujemo i od predsednika opštine, tako i kroz pomoć i podršku, kroz programe i projekte za mlade, ali i za organizaciju u oblasti sporta, sportske klubove i organizacije kako bi mogli na kvalitetniji način da se bave sportom. Nastavljamo akciju doniranja sportske opreme, rekvizita za fiskulturne sale. Ideja nam je da u što više fiskulturnih sala obnovimo koševe, golove, mreže, da im donesemo lopte i da naša deca kroz sistem školskog sporta, ali uglavnom su sale, kao što je i sportski centar mesta gde se obavlja čas fizičke kulture, kako bi naši đaci i sportisti imali što bolje uslove. Takođe, ovako možemo u direktnom razgovoru da čujemo realne probleme lokalnih klubova, funkcionera i sportista, odnosno da možemo da porazgovaramo o dnevnim, tekućim problemima i da pokušamo zajednički, multisektorski sa lokalnom samoupravom, sa Pokrajinskim vladom i mi sa republičkog nivoa da pomognemo i da vidimo kako sistem da unapredimo, kao i da ukažemo na neodgovornost lokalnih klubova i funkcionera u odnosu na njihovo obavljanje posla, ali da tu budemo značajna i jaka podrška kako bismo i dalje mogli da imamo vrhunske rezultate na reprezentativnom nivou i da nastavimo trend sopstvenih rekorda, jer ono čime se ponosimo jeste da smo u odnosu na pre pet godina, odnosno na rezultate od pre pet godina 400 puta smo bolji.“

Kao veoma značajno, Udovičić je istakao i dobijanje povratnih informacija od čelnika lokalnih samouprava s ciljem saznavanja njihovih potreba u narednom periodu, kao i edukacija sportskih radnika da koriste fondove koji su dostupni čime bi se olakšali budžeti, a povećali efekti i postigli bolji rezultati.





Read 1080 times Last modified on ponedeljak, 24 June 2019 07:44
Login to post comments

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…