Turizam

MEMORIJALNI TURNIR U ŠAHU  Velikogospojinski dani Novi Bečej

 

Drugi Memorijalni turnir u šahu “Vojislav Lukačev” održaće se u Domu kulture 25.08.2023.godine, u znak sećanja na dugogodišnjeg predsednika Opštinske organizacije invalida rada Novi Bečej.​

Članovi šahista iz Novog Bečeja i ove godine će održati ekipni turnir u šahu, u kojem će učestvovati gosti iz Opštinskih organizacija invalida rada iz Plandišta, Zrenjanina, Кikinde, Bečeja, kao i članovi naše Opštinske organizacije.

 

 

 

 

 

 

GOSPOJINSКO КOLO 2023 Velikogospojinski dani Novi Bečej

TRADICIONALNE IGRE

Za sve ljubitelje tradicionalne igre, pesme i običaja, prvi put na Velikogospojinskim danima u Novom Bečeju, će se održati međunarodni festival folklora. "Gospojinsko kolo" će se zaigrati 27. avgusta od 15 časova na centralnoj bini, te će publika imati priliku da uživa u spletu igara koje će izvesti kulturno umetnički ansambli iz zemlje i regiona.

 

 

 

 

 

 

VELIКOGOSPOJINSКA LITIJA 2023 Velikogospojinski dani Novi Bečej

Velikogospojinska litija u svečanom hodu od hrama Prenosa moštiju Svetog Nikolaja Mirilikijskog kreće prema hramu koji je posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, poznatom kao manastir kraj Tise.

U duhu pravoslavlja i ovog velikog hrišćanskog praznika, pozivamo vas da prisustvujete litiji i večernjem bdenju 27.08.2023. u 18h kada kreće litija iz hrama Prenosa moštiju Svetog Nikolaja Mirilikijskog, kroz centar grada, Tiskim kejom do manastira koji slavi ovaj dan.

Na sam praznik 28.08.2023. biće služena sveta liturgija.

 

 

 

 

 

 

Potkategorije

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…