Туризам

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У ШАХУ  Великогоспојински дани Нови Бечеј

 

Други Меморијални турнир у шаху “Војислав Лукачев” одржаће се у Дому културе 25.08.2023.године, у знак сећања на дугогодишњег председника Општинске организације инвалида рада Нови Бечеј.​

Чланови шахиста из Новог Бечеја и ове године ће одржати екипни турнир у шаху, у којем ће учествовати гости из Општинских организација инвалида рада из Пландишта, Зрењанина, Kикинде, Бечеја, као и чланови наше Општинске организације.

 

 

 

 

 

 

ГОСПОЈИНСКО КОЛО 2023 Великогоспојински дани Нови Бечеј

ТРАДИЦИОНАЛНЕ ИГРЕ

За све љубитеље традиционалне игре, песме и обичаја, први пут на Великогоспојинским данима у Новом Бечеју, ће се одржати међународни фестивал фолклора. "Госпојинско коло" ће се заиграти 27. августа од 15 часова на централној бини, те ће публика имати прилику да ужива у сплету игара које ће извести културно уметнички ансамбли из земље и региона.

 

 

 

 

 

 

ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКА ЛИТИЈА 2023 Великогоспојински дани Нови Бечеј

Великогоспојинска литија у свечаном ходу од храма Преноса моштију Светог Николаја Мириликијског креће према храму који је посвећен Успењу Пресвете Богородице, познатом као манастир крај Тисе.

У духу православља и овог великог хришћанског празника, позивамо вас да присуствујете литији и вечерњем бдењу 27.08.2023. у 18х када креће литија из храма Преноса моштију Светог Николаја Мириликијског, кроз центар града, Тиским кејом до манастира који слави овај дан.

На сам празник 28.08.2023. биће служена света литургија.

 

 

 

 

 

 

Поткатегорије

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…