НАРОДНА БИБЛИОТЕКА Нови Бечеј


ЛОКАЦИЈА:
Жарка Зрењанина 9, 23272 Нови Бечеј
ОСОБА ЗА КОНТАКТ:
ВД директор: Владимир Давидовић
Телефон: 023/771-331
Е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


УКРАТКО О НАМА:


Народна библиотека коју Новобечејци од миља зову Стара дама је прошле године прославила свој 170. рођендан. Захваљујући републичком и покрајинском секретаријату за културу, као и локалној самоуправи, добила је најлепши поклон за тај дан - реновирани тавански простор за одржавање књижевних вечери, нову читаоницу и дечје одељење, као нову хаљину тј. уређену фасаду. Тиме је демантовала све предрасуде да се у њеним годинама не може изгледати одлично.

Њена магија и тајна се крије у 60.637 књига, од којих је 47.968 на српском и 12.669 на мађарском језику. Поседује око 400 плаката и 350 наслова везаних за историју Новог Бечеја. Последњих петнаестак година се бави издавачком делатношћу. Изузетно је поносна на своју прелепу авлију у којој сваког лета обрадује Новобечејце пригодним културним програмима.

Већ традиционално "Лето у авлији" почиње почетком јуна џез концертом, а завршава крајем августа "Авлијом забавлијом", манифестацијом посвећеној нашим малишанима, а у оквиру Великогоспојинских дана...

Током целе године Стара дама угошћава наше еминентне писце, сликаре и глумце. Одлично сарађује са свим школама и установама културе у целој општини. Има своје огранке у Куману, Бочару и Новом Милошеву. У њој је запослено 8 људи који се брину да вас у њеним просторијама увек дочекају најактуелнији наслови домаће и светске књижевности. Ако неки наслов не поседујемо, радо ћемо Вам га, путем међубиблиотеке позајмице набавити.


                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…