НАРОДНА БИБЛИОТЕКА Нови Бечеј


ЛОКАЦИЈА:
Жарка Зрењанина 9, 23272 Нови Бечеј
ОСОБА ЗА КОНТАКТ:
ВД директор: Владимир Давидовић
Телефон: 023/771-331
Е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


УКРАТКО О НАМА:


Народна библиотека коју Новобечејци од миља зову Стара дама је прошле године прославила свој 170. рођендан. Захваљујући републичком и покрајинском секретаријату за културу, као и локалној самоуправи, добила је најлепши поклон за тај дан - реновирани тавански простор за одржавање књижевних вечери, нову читаоницу и дечје одељење, као нову хаљину тј. уређену фасаду. Тиме је демантовала све предрасуде да се у њеним годинама не може изгледати одлично.

Њена магија и тајна се крије у 60.637 књига, од којих је 47.968 на српском и 12.669 на мађарском језику. Поседује око 400 плаката и 350 наслова везаних за историју Новог Бечеја. Последњих петнаестак година се бави издавачком делатношћу. Изузетно је поносна на своју прелепу авлију у којој сваког лета обрадује Новобечејце пригодним културним програмима.

Већ традиционално "Лето у авлији" почиње почетком јуна џез концертом, а завршава крајем августа "Авлијом забавлијом", манифестацијом посвећеној нашим малишанима, а у оквиру Великогоспојинских дана...

Током целе године Стара дама угошћава наше еминентне писце, сликаре и глумце. Одлично сарађује са свим школама и установама културе у целој општини. Има своје огранке у Куману, Бочару и Новом Милошеву. У њој је запослено 8 људи који се брину да вас у њеним просторијама увек дочекају најактуелнији наслови домаће и светске књижевности. Ако неки наслов не поседујемо, радо ћемо Вам га, путем међубиблиотеке позајмице набавити.