XXV САЗИВ ТИСKЕ АKАДЕМИЈЕ АKВАРЕЛА

У Дому културе општине Нови Бечеј у периоду од 10 - 14. августа 2020. године одржаће се XXV Међународна ликовна колонија ’’Тиска Академија Акварела’’.

Учесници овогодишњег сазива су: Александар Саша Богдановић (Вршац), Димитрије Kоларевић (Бачки Јарак), Момир Армуш (Сокобања), Вилмош Хармош (Нови Сад), Павле Нацковић (Алексинац), Жарко Вучковић (Горњи Милановац), Милош Сарић (Kрагујевац), Ана Видмар (Љубљана/Словенија), Соња Брегун (Ђурђево), Емил Чорба (Торда), Бранислав Стојанчев Паша (Нови Бечеј), Тимеа Чајка (Нови Бечеј) и Едит Зеребељи Тењи (Нови Бечеј).

Обзиром на ситуацију изазвану Kовидом 19, уз поштовање прописаних мера и одлука за спречавање ширења вируса, сликари ће радити од куће и своје радове послати Дому културе. У галерији ТАА ствараће учесници овогодишње колоније из Новог Бечеја.

Поводом прославе јубилеја, 25 година од оснивања колоније, у галерији ТАА, 10. августа 2020.г. са почетком у 11,00 часова биће отворена ретроспективна изложба слика ТАА на којој ће бити изложен по један рад сваког учесника колоније, а изложба ће бити доступна за индивидуалне посете.
Након тога, биће уприличено откривање слике ’’Атлантида’’ (акварел, 73x284цм) уметника из Вршца, Александра Саше Богдановића. Акварел ће за стално бити постављен у холу Дома културе.

Отварање изложбе слика са прошлогодишњег, 24. сазива колоније одржаће се истог дана, 10. августа, на Тиском кеју, са почетком у 18,00 часова. Сви љубитељи ове уметности моћи ће да је погледају у парку у периоду од 10-14. августа од 18,00 до 20,00 часова, а након тога биће постављена у галерији ’’Село’’ наредних месеца дана и доступна за индивидуалне посете.

Програм отварања биће снимљен и емитоваће се на YouTube каналу и Facebook страници Дома културе. 






Read 1425 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…