Одржана промоција књига ‘’Нови Сад - Прошлост у причама“ и ‘’Нови Сад - Приче из прошлости“

У четвртак, 13. септембра 2018.године је у Дому културе општине Нови Бечеј, пред пуном салом љубитеља војводјанских прича, одржана промоција књига ‘’Нови Сад - Прошлост у причама“ и ‘’Нови Сад - Приче из прошлости“, писца, хроничара и публицисте Зорана Кнежева.

Изучавајућу локалну новосадску прошлост, захваљујући страственом истраживачком духу и списатељском труду, Зоран Кнежев је кроз публицистички рад веома интресантно презентовао богату новосадску градску историју, бавећи се различитим темама. Књиге представљају скуп сјаних текстова о прошлости новосадске урбане заједнице. Тако да читалац може пронаћи приче о првим новосадским улицама, пиварама, кафанама, досељеницима, прославама, здравственим приликама, путовањима и осталим варошким збивањима.





Кнежев је истакао да је ово представљање део турнеје по Војводини будући да, иако књиге говоре о Новом Саду, постоји много детаља, догађаја и личности који се тичу целе Војводине. Тако да има доста прича које могу бити интересантне и за Новобечејце.





У промоцији је учествовао проф. др Александар Касаш, мр Синиша Јокић, дир. Завода за заштиту споменика културе града Новог Сада и проф. Миодраг Миша Близанац.



За квалитетан музички програм постарали су се Миодраг Миша Близанац, вишеструки победник ‘’Златне тамбурице’’ и хор “Просветитељи” из Новог Сада.



Read 1080 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…