УРНЕБЕСНА КОМЕДИЈА "УДАЈ СЕ МУШКИ"

Урнебесна комедија ’УДАЈ СЕ МУШКИ’’ гостује у Дому културе општине Нови Бечеј
Четвртак, 25.04.2019.г. у 20,00 часова
Улазница: 400 дин.
Улазнице у претпродаји радним данима од 08,00 часова до 15,00 часова у просторијама Дома културе

Писац: Дуња Петровић Режија: Марија Липковски
Играју: Снежана Савић, Стефан Урош Тешић, Предраг Котур, Александар Јовановић, Милош Ђорђевић и Ратко Танкосић
Продукција: ИСПАД - Центар за интерактивну уметност, Београд Најбоља београдска комедија у сезони 2016-2017, по оцени позоришних критичара, али и гледаности.


У главној и јединој женској улози је наша прослављена глумица Снежана Савић, која ће удахнути живот лику једне помало откачене таште.
Сви желимо венчање из снова, сви они којима је оно неопходан животни корак. Једно венчање откриће тајне, разоткрити карактере ликова и створити тензије, а ликови ће исписати још по неки важан догађај у својим животима и донети пресудне животне одлуке.

Урнебесна комедија ситуације данашњице и сутрашњице, комад о нашим људима, јер такве најбоље знамо и осећамо. Комедија која ће вас натерати да се препознате, да се упустите у авантуру и запитате се шта покреће наше животе и колико су заправо замршени међуљудски односи…
Окосницу представе чини организација једне свадбе приликом које долази до различитих перипетија врло типичних за домаћи менталитет. Низ свађа, добро осмишљених лажи, сплетки, као и незаобилазног оговарања зачиниће ову (не)обичну свадбу и утиснути публици осмех на лице. 


СИЖЕ:

Представа “Удај се мушки” прати три пријатеља. Добрица, млак и без амбиција, доведен је пред свршен чин: његова девојка Сандра, жена чврстог и немогућег карактера, жели да се венчају и одселе из стана њене мајке у Дубаи, где је добила посао. Из Емирата она телефоном издаје задатке за организацију венчања у року од 10 дана, када ће се вратити у Београд.

Проблем настаје када Добрица сазна да је Лепи, његов пријатељ коме је позајмио новац из фонда за венчање, тај новац уложио у бизнис – са лешницима. Али они нису родили.

Под будним оком Таште, Добрица, Лепи и Вектор – пријатељ рационалан и одмерен, упуштају се у авантуру организације венчања без новца, уз немогуће захтеве који само стижу од будуће младе. Уз идеје и машту, оснивају агенцију за организацију свадби, праве конкурс и постављају оглас – али оджив није велики. Један човек се ипак јавља, прихвата да буде Волонтер у измишљеној агенцији. Али и он има тајну.

Ова водвиљски урађена прича, комедија без псовки и вулгарности, препуна сплетки и ситних лажи, зачињена је оригиналном музиком и сонговима. Смешна, али и горка прича о нашим људима и менталитету, рађена према тексту младе драматуршкиње Дуње Петровић, а режију потписује редитељка Марија Барна Липковски, која је иначе режирала и у Атељеу 212 и Београдском драмском позоришту. 

Read 998 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…