ОТВОРЕНА ИНФОРМАТИВНА KАНЦЕЛАРИЈА ПK БУДИМПЕШТЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

У Новом Бечеју је и званично отворена дугоочекивана Информативна канцеларија Привредне коморе Будимпеште која ће омогућити успостављање и развој економске, политичке, културне, туристичке и свеобухватне сарадње привредника и локалних самоуправа у Војводини, са једне стране и Привредне коморе Будимпеште, са друге стране.

Циљ Информативне канцеларије, између осталог, јесте да пружи помоћ око избора пословних партнера и врсте инвестиција за успостављање економске сарадње између привредника из Србије и Мађарске, затим, око избора градова и локалних самоуправа у Војводини за инвестициона улагања мађарских привредника, али и око предлога израде пројеката за заједничко конкурисање при фондовима Европске уније и Владе Мађарске. Такође, ова канцеларија ће пружати помоћ мађарским привредницима око њиховог позиционирања на територији Србије, али и српским привредницима на територији Мађарске, као и око организације разних састанака и пословних форума заинтересованих привредних чинилаца.

Информативну канцеларију Привредне коморе Будимпеште у Новом Бечеју на данашњој свечаности отворио је председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић.

На свечаности отварања Информативне канцеларије присуствовали су начелници банатских округа, представници Привредне коморе Војводине, локалних самоуправа и удружења занатлија, како из Србије, тако и из Мађарске. Присутнима су се овом приликом обратили и Ото Kишмартон, шеф кабинета председника општине Нови Бечеј и Миклош Борнемиса, као представник Привредне коморе Будимпеште, обојица заслужни за овај вид успостављања сарадње између Србије и Мађарске.

Информативна канцеларија Привредне коморе Будимпеште у Новом Бечеју налази се у згради Старе врањевачке општине, у улици Рајка Ракочевића број 15.

 





Read 1208 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…