ПРАЗНИЧНА ГРОЗНИЦА ОKУПИЛА МЕШТАНЕ У ЦЕНТРУ НОВОГ БЕЧЕЈА

И ове године, дечији осмеси и граја испунили су центар Новог Бечеја где су малишани из предшколске установе „Пава Сударски“, као и ученици Основних школа „Милоје Чиплић“ и „Јосиф Маринковић“, након интересантне представе, окитили градску јелку, а затим дочекали и омиљеног деду на свету, потврдила је Мелита Бито из Туристичке организације општине Нови Бечеј, организатора ове манифестације:

„Туристичка организација се и ове године потрудила да чаролија празника стигне и у Нови Бечеј. За најмлађе суграђане организовали смо представу коју је извело позориште из Новог Сада „Kреативни погон“, уз кићење јелке, а нешто касније изненадио нас је и Деда Мраз. Паралелно са тим организовали смо „Новогодишњи базар“ на ком је ове године учешће узело око 20 излагача који су ове године изложили украсне предмете, слаткише и сличне предмете у духу празника.“

Док су се најмлађи частили слаткишима које је за ову прилику припремила Туристичка организација општине Нови Бечеј, на „Новогодишњем базару“ уживали су и они нешто старији који су, поред декоративних предмета, на тезгама могли да пронађу и производе од меда, корпе од прућа, али и свеће као незаобилазан додатак новогодишњих и божићних декорација.

Празници су идеално доба године да се окренемо хуманости и заједништву, па су вршњаци Павла Влашкалина, ученика Основне школе „Милоје Чиплић“, искористили прилику да поставе своју тезгу и на њој продају уникатне украсе од чије ће продаје сакупљен новац, у сарадњи са Црвеним Kрстом, бити прослеђен за његово лечење.

Традиционалним кићењем јелке и „Новогодишњим базаром“, а уз незаобилазну посету чувеног Деда Мраза, званично је отворена сезона празника и за мештане Новог Бечеја.






Read 1131 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…