МАЛИШАНИ У KУМАНУ ДАРОВАНИ НА СВЕТОГ САВУ

Растко Немањић или Свети Сава, како га већина нас најбоље зна, племић владарске породице Немањића, утицајни дипломата, први архиепископ аутокефалне Српске православне цркве, законодавац, књижевник и ходочасник, али пре свега,  утемељивач српске цркве, државе и школства, починуо је на данашњи дан 1236. године.

Свети Сава задужио је српски народ у многим областима, па се 27. јануар с правом слави у црквама и школама, литургијама, приредбама и светосавским академијама, баловима. Тако је било и данас у Kуману, где су традиционално, након службе у Цркви Светог архангела рецитацијама и песмама наступили најмлађи мештани овог насељеног места, након чега су им, према пракси, уручени и поклон-пакетићи које је обезбедила МЗ Kумане.

Опширније у видео прилогу!

Свети Сава пригодним приредбама обележава се данас у свим школама новбечејске општине, док ће вечерас од 19 часова у Дому културе општине Нови Бечеј бити одржана и хуманитарна Светосавска академија у чијем програму ће учестовати ученици основних школа „Јосиф Маринковић“ и „Милоје Чиплић“.






Read 986 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…