ОДРЖАНА 57. СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У Барокној сали Градске куће у Зрењанину данас је одржана ванредна 57. седница Окружног штаба за ванредне ситуације

На седници којом је председавала начелница и командант Окружног штаба Снежана Вучуревић и којој су поред чланова присуствовали и председници локалних самоуправа, разматрана је актуелна ситуација на територији Средњобанатског управног округа услед проглашења ванредног стања на територији Републике Србије због епидемије вируса COVID -19 и изнете информације о спроведеним мерама штабова за ванредне ситуације по јединицама локалних самоуправа на територији Средњобанатског управног округа, у циљу спречавања ширења заразе вирусом COVID -19.

О актуелној ситуацији податке су изнели др Радивој Филипов, епидемиолог Завода за јавно здравље Зрењанин, др Ивана Тешић директорка зрењанинске Опште болнице и Драгиша Војновић, начелник Полицијске управе Зрењанин. Информације о спроведеним мерама штабова за ванредне ситуације на територији Града Зрењанина и општина Сечањ, Житиште, Нови Бечеј и Нова Црња презентовали су команданти штабова локалних самоуправа.

Према подацима Завода за јавно здравље, на територији Округа од почетка проглашења пандемије до данас регистровано је укупно 28 особа позитивних на COVID -19. У последњих недељу дана на основу спроведених тестирања није било случајева позитивних на COVID -19, истакао је др Филипов. Након свих презентованих података закључено је да је стање у здравственом систему на територији Округа стабилно, те да су сви поступци и процедуре успостаљени како је и прописано и да се у потпуности примењују. Комуникација између субјеката здравствене заштите и превенције је стална и на завидном нивоу.

Такође је и у безбедносном смислу ситуација стабилна. Поштују се мере самоизолације и забране кретања тако да није било честих повреда прописаних мера, истакао је начелник ПУ Драгиша Војновић. Имајући у виду и све мере које су локалне самоуправе спровеле у циљу пружања помоћи и снабдевања најугроженијих категорија становника као и обезбеђивања функционисања здравствене, социјалне, безбедносне и комуналне делатности, оцењено је да је ситуација стабилна и под контролом.

Осим великог доприноса свих надлежних служби, посебно је указано на значај и допринос грађана који су дисциплинованим и одговорним понашањем у великој мери допринели тренутно повољној ситуацији и да је неопходно да се и у наредном периоду сви придржавају прописаних мера у циљу спречавања ширења заразе вирусом COVID -19.

 

Read 1242 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…