ВРАЋЕНА ФУНКЦИЈА ГЛАВНОМ КАНАЛУ СЛИВА КЕРЕКТО

Главни канал слива Керекто који се налази у катастарској општини Ново Милошево један је од најважнијих мелиорационих канала у општини Нови Бечеј који прима сву атмосферску воду из насељеног места Ново Милошево, служећи и за одводњавање и за наводњавање. ВПД „Горњи Банат“ из Кикинде ових дана завршава радове на ископавању, односно измуљивању и чишћењу овог канала у дужини од пет километара, захваљујући којима је он враћен у своје првобитно стање, а његова функција је у потпуности обновљена.

Завршне радове на потезу Керекто обишли су данас директор „Горњег Баната“, Драган Фелбаб и председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, који је овом приликом истакао изузетан значај оваквих и сличних подухвата.

Укупна дужина главног канала слива Керекто износи 6,7 километара. Ово је један од многобројних канала о којима се стара ВПД „Горњи Банат“, које је, осим у општини Нови Бечеј, надлежно за мелиорационе канале и у општинама Чока, Нови Кнежевац и у граду Кикинди.

Радове на обнови канала, у оквиру заједничког пројекта, финансирају општина Нови Бечеј, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, ВПД „Горњи Банат“ и „Воде Војводине“. Укупна вредност радова износи око 40 милиона динара, истиче директор „Горњег Баната“, Драган Фелбаб.

Read 906 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…