ТРОЈЕ ЗАРАЖЕНО КОРОНА ВИРУСОМ, НОВЕ МЕРЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

На 34. седници локалног Штаба за ванредне ситуације донете су нове превентивне мере у борби против ширења заразе вирусом ЦОВИД-19, а тичу се, пре свега, окупљања у затвореном и на отвореном простору. Наиме, општински Штаб за ванредне ситуације издао је наредбу по којој се број људи у затвореном ограничава на 50, а на отвореном простору до 100 људи.

Наредба је ступила на снагу 8. јула од када се и примењује, а надзор ће вршити Одсек за инспекцијске службе Општине Нови Бечеј. Досадашња препорука за ношење заштитних маски у затвореном простору преиначена је, такође, у наредбу локалног Штаба, према којој је оно обавезно.

Председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, истакао је да су ове мере за добро свих мештана, нагласивши да је у општини за сада потврђено три случаја обољевања од корона вируса.

Уколико у наредним данима дође до погоршања епидемиолошке ситуације у општини, већ за викенд, односно најкасније почетком следеће недеље, могу се очекивати појачане мере Штаба за ванредне ситуације, најавио је Максимовић и позвао све оне који планирају да организују весеља и манифестације да их одложе за нека боља времена.

Максимовић је овом приликом нагласио и да је могуће да ће ускоро доћи до ограничења рада угоститељских објеката, као и да ће се то радити у координацији са суседном општином Бечеј. Према његовим речима, корона вирус је захватио многе општине и сигурно је да ће се ширити и даље. Зато треба учинити све како би се ризик од обољевања што више смањио.

Штаб за ванредне ситуације општине Нови Бечеј наложио је, такође, ЈП „Комуналац“ да у што краћем року поново крене са дезинфекцијом најфреквентнијих улица у свим насељеним местима општине.

 

Read 988 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…