“ЗАЛАЗАК У СВИТАЊУ” ПО 7. ПУТ ОКУПИО ПОСЕТИОЦЕ У МУЗЕЈУ “ЖЕРАВИЦА”

Традиционално, друге суботе у септембру, у Музеју “Жеравица” у Новом Милошеву, по 7. одржана је манифестација “Залазак у свитању”. Због тренутне здравстене ситуације, ове године била је мањег обима него претходних, па је тако изостао ревијални део програма, али и дефиле старих трактора, као и приказ традиционалне вршидбе жита.

Поред прикључних машина, старих аутомобила, мотора и бицклова, али и других употребних предмета попут алата, електричних уређаја и других експоната којих овај музеј броји готово 10.000, посетиоци су имали прилику да виде и амерички Харт-парр 30 који је ове године напунио тачно 100 година, као један од 180 трактора из богате колекције музеја „Жеравица“. Посебну пажњу сваке године привуче и поставка посвећена двоструком тајном агенту, Душку Попову, пореклом из Новог Милошева, чије је шпијунско умеће послужило Иану Флемингу као инспирација за лик чувеног агента Џејмса Бонда, па су посете бројне током целе године, задовољан је Жеравица.

На овом месту можете видети и поставку посвећену Ранку Жеравици, југословенском и српском кошаркашком тренеру, где је, у знак сећања на његов лик дело, пре 3 године положен и камен темељац за музеј кошарке.

Он је позвао овом приликом све заинтересоване да музеј посете и током године, радним данима од 8 до 16 часова, као и суботом до 13 часова, док су недељом обиласци могући уз претходну најаву.

Read 946 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…