ОДРЖАНА 11. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић сазвала је данас у сали Градског већа Града Зрењанина 11. редовну седницу Савета управног округа у проширеном саставу.

На дневно реду су биле теме везане за најновију епидемиолошку ситуацију у свим локалним самоуправама средњобанатског управног округа као и појачану контролу и заједнички инспекцијски надзор у циљу сузбијања ширења вируса KОВИД -19.

Седници Савета, уз председавање начелнице Управног округа, присуствовали су чланови Савета Средњобанатског управног округа, начелник Одељења полиције Зрењанин, директор Завода за јавно здравље Зрењанин, директор Привредне коморе Зрењанин и начелница Одељења санитарне инспекције.

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Зрењанин о броју заражених на подручју Средњобанатског управног округа оцењено је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Округу погоршана са тенденцијом раста броја инфицираних Ковидом19. Тренутно је на подручју Округа регистрован укупно 161 случај, који се воде као активни. Од укупног броја, највише заражених је у Зрењанину са насељеним местима – 135 новооболелих особа, Житишту – 5, Новој Црњи – 4, Новом Бечеју – 13 и Сечњу – 4. С обзиром на погоршање епидемиолошке ситуације Савет УО је констатовао да су постојеће заштитне мере добре и да је само потребна појачана контрола њихове примене.

Штабови за ванредне ситуације Града Зрењанина и свих општина Средњобанатског управног округа континуирано прате епидемиолошку ситуацију на својој територији и у зависности од ње усклађиваће мере. Изражена је нада да за пооштравањем мера неће бити потребе те је и овог пута упућен апел грађанима да буду дисциплиновани и придржавају се прописаних и препоручених заштитних мера.

Са појачаним инспекцијским контролама у примени противепидемиолошких мера започело се од прошлог четвртка када су у контролу, осим санитарне инспекције, укључуне и друге републичке инспекције и инспекције локалних самоуправа као и други државни органи на нивоу округа. Заједнички инспекцијски надзор објеката и догађаја који су процењени као високо ризични спроводи се према упутствима владине Координационе комисије за инспекцијски надзор и формиране Радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19. У активностима координације рада учествују начелници управних округа и инспекцијске службе са председницима и начелницима локалних самоуправа.

О резултатима извршених инспекцијских контрола редовно се извештава Радна група, на дневном и недељном нивоу. Од почетка ових активности у Средњобанатском управном округу извршена су укупно 144 инспекцијска надзора у складу са плановима надзора и поднето је 5 прекршајних захтева против прекршилаца прописаних мера.

НА КРАЈУ СЕДНИЦЕ САВЕТА УПРАВНОГ ОКРУГА ПОТВРЂЕНО ЈЕ ДА ЈЕ МЕЂУСОБНА САРАДЊА ОД ВЕЛИКЕ ВАЖНОСТИ У ОСТВАРИВАЊУ ЗАЈЕДНИЧКОГ ИНТЕРЕСА ДА СЕ НОВОНАСТАЛА СИТУАЦИЈА УСПЕШНО ПРЕВАЗИЂЕ И САЧУВА ЗДРАВЉЕ СВИХ ГРАЂАНА.

 

Read 799 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…