У ТОКУ УРЕЂЕЊЕ ЦВЕТНИХ ПОВРШИНА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ

На територији општине Нови Бечеј у току је јесење уређење цветних површина које спроводи Јавно предузеће „Комуналац“, потврдила је пејзажни архитекта, Софија Блажин која истиче да је сво цвеће које ће у наредном периоду улепшавати новобечејску општину, узгајано у самом „Комуналцу“.

У питању је око 30.000 биљака, од чега је 18.000 посађено у Новом Бечеју, док је преостала количина распоређена по насељеним местима: „Полако се приближавамо крају садње цвећа, виола је двогодишње цвеће које може да презими на отвореном и најлепше је негде у јануару, фебруару, у марту ако нема зиме, тада почиње да цвета, тако да нам је то цвеће за ову годину. Исто тако нисмо завршили уређење града, имамо у плану да поставимо још четрдесетак канти за отпатке у главној улици, дакле, у Жарка Зрењанина и Маршала Тита до семафора и поред школе. У питању су канте за отпатке које су у том неком барокном стилу, као и неколико клупи за седење“, наводи Софија Блажин, пејзажни архитекта.

Клупе су обезбеђене у сарадњи са Месном заједницом Нови Бечеј, док ће на Тиском кеју, на 6 локација бити постављене и канте за прикупљање и одлагање измета кућних љубимаца, најавила је Блажинова: „Значи то је нешто ново, зелене су канте, вероватно ће имати на себи и кесице, тако да ће власници кућних љубимаца моћи за њима да покупе и да одложе то у канте за отпатке.“

Она додаје да поставка поменутих канти има за циљ подстицање одговорног власништва и повећања степена хигијене на улицама и зеленим површинама.

 

Read 1159 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…