РАСПИСАНО 7 КОНКУРСА ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је седам конкурса за доделу бесповратних средстава и суфинансирање инвестиција у пољопривреди за 2021. годину међу којима је и конкурс намењен подршци младима у руралним подручјима на територији Војводине, а који за циљ има њихову демографску обнову и подстицање останка младих у тим подручјима, односно њиховог повратка из градова.

За реализацију овог конкурса предвиђено је укупно 200.000.000 динара, а конкурс је отворен до 5. марта текуће године, потврдио је помоћник председника општине задужен за пољопривреду, Милан Стојшин.

Расписан је и конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција за прераду воћа и поврћа, укључујући и печурке, са циљем улагања у нову опрему, ради повећања прихода на пољопривредним газдинствима и запошљавања руралног становништва, а за чију је реализацију укупно издвојено 25.000.000 динара.

Могуће је конкурисати и за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми, за шта је у овој години издвојено укупно 90.000.000 динара, као и за доделу средстава за суфинансирање инвестиција за набавку опреме за заштиту од временских непогода и елемената потребних за подизање производних засада воћака, винове лозе и хмеља. Стојшин се овом приликом осврнуо и на висини подстицаја када су у питању квалитетна приплодна грла.

Више информација и документацију везану за актуелне конкурсе можете пронаћи на сајту Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и на сајту субвенције.рс.

 

Read 805 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…