МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА И ДАЉЕ СПРОВОДИ ПЛАНИРАНЕ АКТИВНОСТИ

У протеклом периоду Месна заједница Нови Бечеј спровела је заостале активности планиране током прошле године, а које су одложене због неповољних временских услова, објаснио је председник Савета, Миленко Гарчев, који додаје да се то пре свега односи на насипање неасфалтираних улица:

“Са лепим временом дошла је и реализација планираног насипања резаног асфалта што је плаћено прошле године, из средстава месног самодоприноса, а где је упостављена сарадња између Јавног предузећа “Комуналац”, Месне заједнице и Општине. Месна заједница је платила превоз тог резаног асфалта из Врбаса, где је Општина претходно аплицирала и добила исти. Наравно, искористили смо наше Јавно предузеће “Комуналац” које је то пре пар дана и реализовало и том приликом насуло поменутим резаним асфалтом фреквентан, доста кориштен пут који се пружа од улице Николе Тесле према Душана Миљевића. За оне који не знају, то је пут који се налази поред “Керамике”. Такође прошле године, плаћене су и нове канте које су постављене на Милошевом путу, тачније на новим аутобуским стајалиштима које је раније поставила Општина, а које смо ми на овај начин употпунили, као ин а стајалишту у улици Јосифа Маринковића које је, подсетио бих, комплетно финансирала месна заједница.

За трошкове првоза 250 кубика резаног асфалта као и трошкове рада неопходних машина Месна заједница Нови Бечеј издвојила је 500.000 динара, док је локална самоуправа финансирала трошкове ПДВ-а у измосу од 50.000 динара. Из средстава месног самодоприноса прибављена су и два гола постављена у дворишту Основне школе “Милоје Чиплић”: “Како кажу, срећу чине мале ствари, а које, опет, пуно значе. Тако су, на основу ранијег предлога, постављена и два нова гола на новом терену који је недавно уређен у овој школи и ја верујем да ће они користити на предстојећим турнирима који ће се ту одржавати. Треба подсетити да се некада, поред зимског турнира, одржавао и летњи, па се надам се ће, у договору са директорицом школе, он поново моћи ту да се организује.”

 

Read 770 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…