ПОСАЂЕНО 500 САДНИЦА ТОПОЛЕ У НОВОМ МИЛОШЕВУ

У Новом Милошеву организована је друштвено-одговорна акција садње око 500 садница мушког клона тополе на парцели од око 2 хектара површине која се налази у близини беодранског гробља. На овом пољопривредном земљишту некада се налазила шума, а новим садницима она ће бити обновљена, истакао је током акције Матија Ковач, посланик у Скупштини АП Војводине, који је и иницирао акцију.

Ово је само један у низу напора локалне самоправе у пошумљавању општинске територије, рекао је Ковач и додао да је акцију омогућила сарадња са Институтом за низијско шумарство и животну средину из Новог Сада где су прибављене саднице захваљујући донацијама неколико пољопривредних газдинстава из Новог Милошева.

Поред мештана, у овој еколошкој акцији учествовали су и ученици ОШ „Др Ђорђе Јоановић“ предвођени наставницом биологије, Видицом Штетин. Према њеним речима, овакве и сличне акције нису стране ђацима новомилошевачке школе.

Стручну подршку садњи топола у Новом Милошеву пружио је стручни сарадник у Институту за низијско шумарство и животну средину, Зоран Новчић, који је истакао изузетну важност пошумљавања и оваквих акција.

У акцији пошумљавања учествовали су и ловци Ловачког друштва „Лаза Пајић“, али и ватрогасци ДВД Ново Милошево који су осим у садњи помогли и у заливању садница.

 

Read 659 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…