НАСТАВЉЕНО ОПРЕМАЊЕ ШКОЛСКОГ ДВОРИШТА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ НОВИ БЕЧЕЈ

У Средњој школи Нови Бечеј у последњих неколико година урађено је много тога на модернизацији наставе, али и на уређењу школског простора како би он, пре свега, био функционалан, али и пријатан за боравак ученика и њихових наставника.

Учионице су опремљене савременим техничким и наставним средствима, ходници украшени муралима, уређена је нова фасада школе уз замену дотрајале столарије, а, између осталог, опремљена је и мултифукционална учионица за наставне, али и ваннаставне активности. Ипак, улажу се напори да се уреди и простор школског дворишта који је уз помоћ средстава МЗ Нови Бечеј обогаћен клупама и жардињерама, а донацијама биљака од стране ЈП „Комуналац“ и оплемењен.

Ова акција настављена је и ове године, потврдила нам је директорка школе, Анита Бојић Перкин: „Школско двориште је важно место у школи, посебно сада када ученици наставу слушају по комбинованом моделу, односно док је једна половина ученика код куће и прати наставу онлајн, а друга половина је у школи и прати наставу из учионица. Сада видимо колико је битан људски контакт и међусобна интеракција која се може остварити у реалном физичком простору без обзира на све предности дигиталног, односно вирутуелног света. Када бисмо сада питали ученике који им је омиљени предмет у школи, већина њих или барем половина би одговорила да је то велики одмор. И заиста у свакој шали има истине. Школа није само место учења, школа је место одрастања, смеха, дружења, шала, заљубиљивања, тако да је веома важно да школско двориште буде уређено и по мери ученика, да се они овде могу дружити и одрастати, а ми настојимо да то и остваримо и сваке године школско двориште се и унапређује.“

Месна заједница Нови Бечеј настоји да подржи образовање у свим новобечејским школама на начине за које има могућности, па је тако ове године за Средњу школу обезбедила 200 хиљада динара управо за наставак уређења школског дворишта, истакао је приликом обиласка школе секретар Савета МЗ Нови Бечеј, Мирослав Мацура.

 

Read 705 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…