ИСПЛАТА ДУГА ДОМА ЗДРАВЉА ДО ДЕЦЕМБРА 2022. ГОДИНЕ, ЗА ПРИВРЕДНИКЕ НОВЕ ОЛАКШИЦЕ

На 8. По реду седници Скупштине општине Нови Бечеј одржаној данас у позоришно сали Дома културе пред одборницима се нашло 13 тачака дневног реда од којих се прва односила на закључење Споразума о преузимању дуга између Општине Нови Бечеј и Дома здравља Нови Бечеј.

Како објашњава председник општине, Саша Максимовић, Законом о здравственој заштити прописано је да је јединица локалне самоуправе дужна да као солидарни дужник у свом буџету обезбеди средства за извршавање обавеза здравствене установе које нису измирене до преузимања оснивачких права од стране Аутономне покрајине што се односи на некадашње укупно дуговање у износу од скоро 207 милиона динара, а који је Општина Нови Бечеј, елиминисањем већине захтева за наплату камате, успела драстично да смањи.

Овом приликом усвојена је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о фискалним мерама општине Нови Бечеј ради ублажавања економских последица насталих услед пандемије болести КОВИД-19 за 2021. годину, а која подразумева олакшицу за све привредне субјекте који користе закуп пословних простора у јавној својини Општине.На поменутој седници расправљало се и на тему недостатка паркинг места у центру Новог Бечеја, где се као могуће решење споменула и наплата истих, потврдио је Максимовић. Он подсећа и да је број паркинг места која су резервисана за таxи возила одређен у складу са законом.

На данашњој седници усвојена су и Решења о давању сагласности на Извештај о раду Јавног предузећа „Комуналац“, Народне библиотеке Нови Бечеј, Извештај о финансијском пословању Клуба за дневни боравак и помоћ у кући Дома за одрасла и старија лица „Свети Василије Острошки Чудотворац, као и Јавног предузећа „Урбанизам и путеви“ на чије је чело, након истека мандата вршиоца дужности директора, постављен Далибор Вучетић.

 

Read 1019 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…