ДВОРАЦ ХЕРТЕЛЕНДИ У БОЧАРУ ОД ЈЕСЕНИ ДЕСТИНАЦИЈА НАЈМЛАЂИХ

Председник Владе Аутономне Покрајине Војводине, Игор Мировић и председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић обишли су данас потпуно реконструисани и дограђени дворац Хертеленди у Бочару који је и званично добио употребну дозволу.

Покрајинска влада и општина Нови Бечеј формираће заједничку установу која ће се бринути о комплексу, а своје обавезе преузеће од јесени. У овај својеврсни креативно-иновативни дечји центар намењен деци предшолског и раношколског узраста уложено је безмало 400 милиона динара, а предвиђен је за боравак деце из целе Србије. Смештајног капацитета од 120 лежаја и са 15 до 20 нових радних места, Хертеленди би требало да буде озбиљан покретач живота у Бочару, али и шире, сматра председник новобечејске општине Саша Максимовић.

Уз Игора Мировића, Бочар су овом приликом посетили и други чланови Покрајинске владе, али и други званичници, што јасно показује да је овај пројекат од изузетне важности на свим нивоима власти. Ипак, од највеће важности је деци из целе Србије, истакао је Мировић у свом обраћању.

Према његовим речима, у наредном периоду ће се још разговарати о самој форми организације установе која ће бавити одржавањем Хертелендија и садржајима намењеним најмлађима.

Мировић и Максимовић обишли су данас и нову фискултурну салу у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у чију изградњу је уложено 76 милиона динара, а која ће осим потреба ђака у школи, задовољити и потребе свих мештана Бочара, од организације спортских, забавних, али и културних догађаја.

 

Read 2186 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…