ПРОГРАМ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ И У ОПШТИНИ НОВИ БЕЧЕЈ

Министарство рударства и енергетике Републике Србије недавно је објавило решење којим се одобрава финансирање програма енергетске санације захваљујући ком ће грађани опремати домове упола цене.

Програм који се односи на стамбене зграде, породичне куће и станове споводиће локалне самоуправе, а укупан износ од око 224 милиона динара одобрен је за 67 општина и градова који ће из својих буџета обезбедити још око 235 милиона динара за ове сврхе. За спровођење програма општини Нови Бечеј одобрено је 2,4 милиона динара, док ће још толико бити обезбеђено из буџета локалне самоуправе, потврдио нам је председник општине, Саша Максимовић и додао да се нада да ће до краја јула бити расписани и сами конкурси према грађанству.

Што се тиче критеријума на основу којих ће домаћинства имати право на конкурисање они ће, између осталог, обухватити, постојеће стање спољних зидова, квалитет постојеће столарије, односно врсту материјала профила, број стакала, начин грејања, као и енергент који се користи. Такође, важно је нагласити да столарија неће бити једина коју ће грађани моћи да добију по посебној цени. У плану су, сем замене спољних прозора и врата, изолација зидова, крова, таванице, замена котла, уградња топлотних пумпи, уређаја за климатизацију, соларних колектора и друго.

 

Read 2796 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…