ПОКЛОН ПАКЕТИЋИ ПРВАЦИМА ЗА ДОБРОДОШЛИЦУ У ШКОЛУ

Ученици школа у новобечејској општини данас су, као и њихови вршњаци широм Србије, започели нову школску годину, а предвиђено је да се настава за сада одвија редовно, у школским клупама и учионицама.

Први септембар је и време када нови ђаци започињу свој пут школског образовања, а према традицији, прваци у основним школама у сва четири насељена места општине Нови Бечеј од стране локалне самоуправе данас су обрадовани пакетићима добродошлице у виду школског прибора.

Председник општине, Саша Максимовић, данас је заједно са својим шефом кабинета, Отом Кишмартоном и Невеном Нађалин, секретарком МЗ Ново Милошево, тим поводом посетио ОШ „Др Ђорђе Јоановић“ у овом насељеном месту новобечејске општине. Максимовић је овом приликом најавио да ће се ускоро у овој школи радити и нови котлови, како би деца имала адекватне услове за рад.

Према речима в.д. директора ОШ „Др Ђорђе Јоановић“, Ђорђа Миркова, за прваке је данас припремљен кратак пригодан програм поводом њиховог првог дана у школи. У новомилошевачкој школи ове године уписано је 67 ђака првака у три одељења на српском и једно на мађарском језику, каже Мирков.

У нову школску годину у општини Нови Бечеј уписано је укупно 204 ђака првака, а поред 67 у новомилошевачкој школи, у ОШ „Милоје Чиплић“ у Новом Бечеју уписано је 52 ђака првака, у школи „Јосиф Маринковић“, такође, у Новом Бечеју 43 првака, у ОШ „Станчић Милан - Уча“ у Куману 35 ђака првака, док је у бочарској школи „Доситеј Обрадовић“ од ове године у клупама 7 ђака више.

 

Read 2581 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…