НА 8. „ПОЉО-ФЕСТУ“ ПРЕДСТАВЉЕНЕ И МАШИНЕ ПРОИЗВЕДЕНЕ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

У петак, 27. августа, у оквиру „Великогоспојинских дана“ отворен је и 8. по реду „Пољо-фест“, манифестација регионалног карактера, која годинама у назад окупља велики број привредника и пољопривредника.

Иако је претходних година подразумевала нешто богатији програм попут панел дискусија, различитих такмичења, изложби крупне, ситне стоке и ситних животиња и забавног садржаја за најмлађе, ова пољопривредна смотра и овога пута задржала је основну идеју, а то је презентација великог броја прикључних и погонских машина реномираних брендова.

Како ова традиционална подманифестација има значајну улогу у промоцији пољопривреде и развијању војвођанског аграра, отварању овогодишњег “Пољо-феста” присуствовали су и представници Привредне коморе Будимпеште који су са присутнима разговарали на тему развијања сарадње између мађарских и привредника из Србије. Једна од тема састанка била је и производња и дистрибуција хибридних и електричних аутомобила, навео је Ото Кишмартон, координатор Информативне канцеларије Привредне коморе Будимпеште, која је 2019. године отворена у Новом Бечеју.

Посета представника будимпештанске Привредне коморе најбоље говори у прилог томе да је, осим за размену знања и упознавања пољопривредних произвођача са новим технологијама, “Пољо-фест” од изузетног значаја и за развој других области, попут привреде и туризма.

 

Read 2570 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…