СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА НОВОГ БЕЧЕЈА 4. ОКТОБАР

Обележавање 4. октобра, дана ослобођења Новог Бечеја од нацистичких снага у Другом светском рату, ове године имало је посебан значај, јер је постављањем плоча са натписима и именима 26 руских војника који су погинули бранећи слободу, споменик Црвеноармејцима на Тиском кеју који је подигнут 1946. године враћен у првобитно стање од пре седам деценија.

Поред откривања натписа са именима страдалих војника, на споменик који је истовремено и њихова гробница, традиционално су положени венци, а посебна почаст одата је и пуштањем руске и српске химне.

Присутнима се, поред председника општине Нови Бечеј, Саше Максимовића, данас код споменика на Тиском кеју обратио и пуковник Владимир Биков, помоћник војног аташеа Руске амбасаде у Србији, један од заслужних за обнављање споменика Црвеноармејцима у Новом Бечеју и то на иницијативу новобечејског Друштва српско-руског пријатељства „Волошинов“.

Програм обележавања 4. октобра настављен је у холу Дома културе општине Нови Бечеј где је постављена изложба ратних фотографија које је брижљиво прикупило Друштво „Волошинов“, која ће наредних дана бити доступна за све заинтересоване у току радног времена Дома културе у Новом Бечеју.







Read 953 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…