СЕЋАЊЕМ НА ЖРТВЕ ПОРОДИЧНОГ НАСИЉА ОБЕЛЕЖЕНА КАМПАЊА „16 ДАНА АКТИВИЗМА“

У организацији Комисије за родну равноправност, а у сарањи са Одељењем за јавне службе општине Нови Бечеј, данас је испред зграде локалне самоуправе спроведена активност којом је, у оквиру кампање „16 дана активизма“, обележен Међународни дан људских права.

Том приликом окупљенима је подељен промотивни материјал у складу са темом, приказан је кратак видео под називом „Тиче ме се“, а постављено је и 19 празних столица које симболизују укупан број жена које су у овој години изгубиле живот као жртве породичног насиља.

Начелница Одељења за Јавне службе општине Нови Бечеј, Ивана Добожанов, истакла је да Комисија за родну равноправност има подршку у раду током целе године, па тако и у реализацији ове активности како би заједничким снагама допринели подизању свести локалне заједнице о овом проблему. Како подсећа, са истим циљем пре две године потписана је и Повеља о родној равноправности.

Према подацима Аутономног женског центра, најмлађа жртва имала је 27, а најстарија 86 година. Више од половине жена убијено је у партнерском контексту, у простору које су делиле са насилником, а најчешћи чинилац, тачније, у сваком четвртом случају, био је супруг.

 

Read 1309 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…