ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА ИНВЕСТИЦИОНО ОДРЖАВАЊЕ СВЛАЧИОНИЦА У СРЦ „ЈЕДИНСТВО“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима локалних самоуправа, школа и спортских центара за финансирање 38 пројеката у области изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини, за шта је издвојено 120 милиона динара.

Реализацијом тих пројеката унапређује се школска спортска инфраструктура, јавни спортски терени и центри доступни свим грађанима, као и тренажни центри намењени врхунским спортистима.

Председник Мировић подсетио је на то да је формирањем Покрајинске владе 2016. године, при Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, формиран Сектор за управљање инфраструктурним пројектима, чија је надлежност развој спортске инфраструктуре.

„Од 2016. године до данас путем ових јавних конкурса у спортску инфраструктуру уложено је готово 730 милиона динара за 422 пројекта. Из године у годину средства за ове намене су све већа, јер желимо да поред великих градова, који су били и остали спортски центри, и у мањим срединама створимо услове за развој спорта унапређењем спортске инфраструктуре“, изјавио је председник Мировић.

Између осталог, средства су одобрена и за инвестиционо одржавање свлачионица у Спортско-рекреативном центру „Јединство“ у Новом Бечеју.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

 

Read 845 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…