ПОВЕЋАЊЕ ЦЕНА УСЛУГА САКУПЉАЊА И ТРАНСПОРТА КОМУНАЛНОГ ОТПАДА

У згради Општинске управе у Новом Бечеју данас је одржана 57. седница Општинског већа општине Нови Бечеј на чијем дневном реду се нашло укупно 11 тачака.

Чланови Већа, између осталог, утврдили су предлог одлуке о усвајању Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Нови Бечеј за текућу годину. Такође, утврђен је и предлог Решења о давању сагласности на цене комуналних услуга сакупљања и транспорта комуналног отпада у новобечејској општини од стране „Брантнер отпадне привреде д.о.о.“, уз повећање од 8% у односу на досадашње цене.

Тако ће грађани у категориији домаћинстава од 1. октобра по члану домаћинства за поменуте услуге морати да издвоје 198,81 динар, док ће цена за привредне субјекте са малим количинама отпада по м2 простора који користе за обављање делатности бити 33,47 динара, са средњом количином отпада 36,16 динара, односно са великом количином отпада 39,90 динара, док ће цена комуналних услуга за јавна предузећа по м2 простора који користе за обављање делатности износити 13,95 динара.

Цена комуналних услуга сакупљања и транспорта комуналног отпада за домаћинства која се сматрају социјалним случајем по члану домаћинства остаје непромењена и износи 150,12 динара.

Овом приликом усвојен је и предлог Решења о утврђивању цена оброка који се припремају у Дому за одрасла и старија лица „Свети Василије Острошки - Чудотворац“ у Новом Бечеју, уз повећање истих за 50 динара.

У оквиру 57. седнице Општинског већа било је речи и о расписивању новог јавног конкурса за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације у домаћинствима на територији општине Нови Бечеј, а које се тичу соларних панела и циркулационих пумпи.

Чланови Општинског већа донели су и решења о именовању организационих одбора предстојећих културних манифестација: „Дани Теодора Павловића“ у Новом Милошеву и „Дани Лазе Телечког“ у Куману.

 

Read 489 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…