ЈОНАТАН ЗАКИЋ ИЗ НОВОГ МИЛОШЕВА ШАМПИОН ЕВРОПЕ У ПОЗНАВАЊУ САОБРАЋАЈА

Са европског такмичења „Шта знаш о саобраћају“ које је протеклог викенда одржано у Задру у Хрватској, као члан екипе која је представљала Републику Србију, ученик Основне школе „др Ђорђе Јоановић“ из Новог Милошева, Јонатан Закић, вратио се са освојеним пехаром и златном медаљом.

У питању је званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у организацији Ауто-мото савеза Србије, а у сарадњи са Друштвом наставника техничког образовања Србије.

Такмичење је подељено у три сегмента: теоретски, полигон спретности и полигон практичног понашања у саобраћају, објаснио је наставник технике и технологије, Драган Нађалин, уз чију је подршку Јонатан Закић прошао дугу и темељну припрему и кући се вратио као шампион.

Поводом овог изузетног успеха, одржан је пријем најпре у Ауто-мото савезу Србије, а потом и у Влади Републике Србије где их је угостио министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић. Искрене честитке упутио је и председник општине Нови Бечеј, Саша Максимовић, и као награду за постигнуте резултате марљивом ученику уручио бицикл.

Свечани дочек организован је и у Основној школи „др Ђорђе Јоановић“ где су их ученици, али и запослени поздравили уз овације и громогласан аплауз.

Управо ово доказ је и подстрек и другим ученицима да, уз вредан рад и труд, ни мала средина није препрека за велики успех.

 

Read 553 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…