УKУПНО МИЛИОН ДИНАРА ЗА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА И УДРУЖЕЊА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

У Свечаној сали у згради Општине Нови Бечеј данас су потписани уговори о додели средстава која су, у оквиру Јавног конкурса расписаног октобра, додељена удружењима грађана националних мањина за реализацију програма у 2022. години.

Овом приликом, уговоре су потписали и представници удружења особа са инвалидитетом, а све у циљу потврдила је Ивана Добожанов, начелница Одељења за јавне службе Општине Нови Бечеј.

Одлука о избору програма удружења грађана националних мањина којима су додељена поменута средства донета је на основу Локалног акционог плана за остваривање права националних мањина и предлога Савета за међунационалне односе општине Нови Бечеј.

Средства за реализацију програма у текућој години додељења су и Међуопштинској организацији слепих и слабовидих из Зрењанина, Удружењу особа са инвалидитетом општине Нови Бечеј, церебралне и дечије парализе, Удружењу параплегичара Баната, као и Организацији глувих и наглувих из Зрењанина.

Ова средства додељена су на основу Одлуке о мерама за подстицање равноправности особа са инвалидитетом, а на предлог Одбора за социјална питања општине Нови Бечеј.







Read 422 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…