ПЕСНИЦИ РЕЦИТОВАЛИ У ЧАСТ ТИСЕ И ТИСKОГ ЦВЕТА

У оквиру манифестације „Kад Тиса цвета“ у Новом Бечеју ове године је одржан први песнички маратон под називом „Тиса река љубави“.

У част природног феномена цветања Тисе, инсекта Тиског цвета и љубави, двадесетак песника из региона рецитовало је управо своје љубавне песме, а сам песнички маратон који је одржан у сувенирници ТО општине Нови Бечеј на Тиском кеју, реализован је у сарадњи са Банатским културним центром из Новог Милошева, иначе, седиштем сада већ надалеко чувене Песничке републике која окупља велики број песника из земље и иностранства.

Песнички маратон отворио је песник из Срборбрана, Горан Благојевић.

Судећи према позитивним утисцима учесника првог песничког маратона „Тиса река љубави“, лако је закључити да ће се у Новом Бечеју и наредних година певати љубавне песме покрај Тисе, баш као што и Тиски цвет из године у годину, још од праисторије, неумољиво продужава своју врсту у јединственом, једнодневном љубавном плесу.






Read 306 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…