ЛИKОВНА KОЛОНИЈА СВЕ ВЕЋЕГ СРЦА

У приватној галерији „Гаражерија“ и дворишту породичне куће Надице Јосимовић у Новом Бечеју је одржана 6. по реду ликовна колонија под називом „Мала колонија великог срца“, а овог пута сликали су одрасли, док ће деца, која су увек била део ове јединствене колоније, сликати засебно у току лета.

И овог пута колонија је била хуманитарног карактера, а прикупљена средства од продаје овогодишњих слика током Великогоспојинских дана биће, као и ранијих година, упућена за лечење младог Новобечејца, Павла Влашкалина. Ликовну колонију организовало је новобечејско Удружење „Kнап“ уз подршку локалне самоуправе.

Међу онима који су зачетници „Мале колоније великог срца“ јесте и познати сликар Јанош Месарош, рођени Новобечејац који не пропушта ушеће у истој.

По први пут на ликовној колонији у новобечејској „Гаражерији“ ово године нашао се и Боривој Иванић из Новог Бечеја који се сликарством, како каже, бави од својих школских дана.

Своју експресивну уметност и дар за сликарство са присутнима је и ове године поделио Брацо Азарић, сликар из Нових Kозараца.






Read 455 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…