УЗ ПОДРШKУ ДО ПРИВАТНОГ БИЗНИСА

Нина Николин, млада предузетница из Kикинде, од прошле године са породицом живи, а од ове године и ради у Новом Бечеју где од пре три месеца има регистровану фирму за канцеларијско-административне послове захваљујући подршци коју је добила у оквиру програма за самозапошљавање Националне службе за запошљавање.

Овај програм, као једна од активних мера запошљавања поред субвенција у висини од 300 хиљада динара укључује и стручну, односно нефинансијску подршку која обухвата обуку за предузетнике почетнике, услугу менторинга, информисање и саветовање. Програм на овај начин представља свеобухватну помоћ за све оне који желе да оснују своју фирму, потврдила нам је Нина Николин.

Уз подршку програма за самозапошљавање Националне службе за запошљавање могуће је покренути бизнис из било које од производних или услужних делатности, а искључене су примарна пољопривредна производња, мењачнице, трговина и такси услуге. Делатност регистрованих фирми је из различитих области: услуга, услужног занатства, интелектуалних услуга и производње.

Према речима Нине Николин, овај програм представља помоћ од изузетног значаја за покретање сопственог бизниса. Она је упутила и кратку поруку за све оне који размишљају о томе да покрену своју фирму.

У првој половини текуће године у оквиру програма за самозапошљавање, субвенције за покретање приватног бизниса добило је 74 лица у Средњобанатском округу, од чега је 12 фирми отворено на територији општине Нови Бечеј.






Read 433 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…