ВАKЦИНА ПРОТИВ ХПВ-А ПРЕПОРУЧЕНА ВЕЋ ОД 9. ГОДИНЕ

Инфекција хуманим папилома вирусима (ХПВ) једна је од најчешћих полно преносивих инфекција, а највише инфицираних узраста је између 20 и 25 година.

Вакцина „Гардасил“, која успешно превенира обољења изазвана ХПВ вирусом, од 2006. године уведена је у 111 земаља света, а о трошку Републицког фонда за здравствено осигурање од јуна прошле године доступна је и у Дому здравља Нови Бечеј.

Из Дома здравља напомињу да се деца са навршених 15 година и старија могу сама јавити свом изабраном лекару, док се имунизација лица млађих од 15 година спроводи уз претходну писмену сагласност родитеља или старатеља.

Вакцина „Гардасил“ штити од 9 различитих типова ХПВ-а, а истраживања кажу да је, поред високе ефикасности, и једна од најбезбеднијих.

Током више од 100 студија које су рађене од када је почела њена примена, ефикасност вакцине „Гардасил“ доказана је у више од 90% случајева и када је реч о Дому здравља Нови Бечеј, до сада није забележена ни једна нежељена реакција.






Read 379 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…