ПЕНЗИОНЕРИМА ПОДЕЉЕНИ ПАKЕТИ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ

Пензионерима са територије општине Нови Бечеј са месечним примањима до 20.600 динара недавно су расподељени пакети солидарне помоћи обезбеђени од стране Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, а у складу са Правилником о друштвеном стандарду корисника пензија.

Јавни позив претходно је објављен путем друштвених мрежа и истакнут на огласној табли Новог општинског удружења пензионера, а за ове потребе од стране Фонда издвојена су средства у износу од 120.000 динара.

Вредност једног пакета износила је нешто више од 1900 динара, а у њему су се нашле основне животне намирнице и хигијенска средства.

Из Новог општинског удружења пензионера истичу да су у обавези да надлежној фиљали Фонда у Зрењанину доставе извештаје о расподели пакета, а овакве и сличне мере помоћи оценили су као значајну олакшицу када су старији суграђани у питању.

Удружење спроводи и низ других активности међу којима је и организација колективних одмора помоћу ваучера, рођенданских прослава, али и набавка огрева и зимнице на више месечних рата.






Read 357 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…