„ЈЕСЕЊА НОЋ МУЗЕЈА” У ЗНАКУ ДЕВОЈАЧКОГ ШТАФИРА

Новомилошевчани су ове године јесен дочекали у оквиру манифестације „Јесења ноћ музеја“ која је одржана у Житном магацину и у Завичајном музеју „Kотарка“.

Манифестацију је организовало Удружење за неговање традиције Нови Бечеј уз подршку новобечејске општине, МЗ Ново Милошево и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Богат програм подељен је у неколико сегмената, па је најпре представљена монографија „Јелена Бадњевац Ристић: Жена са главног колосека“ Александре Хајдин у издању Банатског културног центра. О монографији је говорио књижевник Радован Влаховић.

Према речима кустоскиње музеја, Искре Попов, „Јесења ноћ музеја“ пружила је одличну прилику да се посетиоцима прикажу нове поставке, али и део богатог наслеђа које музеј у Новом Милошеву годинама чува од заборава. Тема овогодишње манифестације била је девојачки штафир, односно девојачка спрема.

Поред изложбе „Девојачки штафир“ на спрату Житног магацина изложене су овом приликом и слике Јелене Бадњевац Ристић, сликарке из Панчева.

У оквиру музичког програма посетиоцима манифестације представила се Женска певачка група „Мелизми“ из Kикинде коју предводи Биљана Мандић.

У оквиру манифестације „Јесења ноћ музеја“ у Новом Милошеву приређена је и изложба традиционалних банатских колача у којима су посетиоци могли да уживају, чиме је употпуњен целокупни доживљај вечери у прелепом амбијенту Житног магацина.






Read 338 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…