ЖЕНЕ И ДАЉЕ НЕРАВНОПРАВНЕ СА МУШКАРЦИМА

Родна равноправност као појам означава једнака права, обавезе и могућности, као и једнаку расподелу моћи и ресурса између жена и мушкараца.

Родна равноправност подразумева и обраћање пажње на норме и идеале који утичу на услове живота жена и мушкараца. Оно што родна равноправност није јесте покушај да жене буду више као мушкарци и обрнуто, истакла је Јасмина Обрадовић, председница Савеза самосталних синдиката општине Бечеј и чланица његове секције жена, у оквиру скупа који су заједно организовале секције жена савеза самосталних синдиката општина Бечеј и Нови Бечеј уз централну тему „Родна равноправност у свакодневном животу“.

У оквиру одржаног семинара присутнима су представљени и резултати анкете, односно статистички подаци Националне службе за запошљавање који говоре у прилог чињеници да су у пракси права и могућности жена и даље много мања него код мушкараца. Такође, овом приликом представљена су и искуства из суседног Бечеја током израде Локалног акционог плана за родну равноправност у тамошњој општини.






Read 314 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…