БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА УПОЗНАВАЊЕ СА НТЦ СИСТЕМОМ УЧЕЊА

У Дому културе у Новом Бечеју протеклог викенда одржан је отворени дан у виду низа бесплатних радионица новобечејске секције НТЦ центра у оквиру којих су малишани и њихови родитељи имали прилику да се ближе упознају са принципима и методама НТЦ система учења кроз игру који је осмислио др Ранко Рајовић, дугогодишњи члан Kомитета светске Менсе за даровиту децу и сарадник УНИЦЕФ-а за рано образовање.

НТЦ секција у Новом Бечеју успешно функционише већ трећу школску годину, а интересовање за другачији приступ учењу не јењава. Према речима једне од сарадница НТЦ центра, Гордане Свиленгаћин, у јануару предстоји нови уписни рок за све они коју су заинтересовани за НТЦ технике.

У склопу бесплатних радионица у Дому културе организовани су полигони, као својеврсни приказ усвања знања кроз игри и забаву.

Примарна улога НТЦ програма је употреба нових открића из подручја неуронауке у учионицама и у свакодневном животу. Програм НТЦ учења је састављен из различитих активности и игара за децу, које се темеље на сазнањима о развоју и раду мозга и које, како многа истраживања показују, имају позитиван ефекат на развој мозга у периоду када је то најважније, у периоду најинтензивнијег раста и развоја, од рођења, па до приближно десете године старости. Игра као унутрашња мотивација детета је кључни фактор НТЦ програма.


Read 259 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…