АПЕЛ МАТУРАНТИМА: НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја, у сарадњи са Општином Нови Бечеј, у сали Дома културе одржана је представа „Пажљивкова правила у саобраћају“ намењена ученицима првих разреда свих основних школа са територије општине.

Ова едукативна представа има за циљ да кроз игру и песму едукује децу да се осамостале и безбедно се крећу као најмлађи учесници у саобраћају.

У свечаној Сали у згради Општине одржано је и предавање за ученике завршних разреда Средње школе Нови Бечеј у оквиру кампање „На матуру без аутомобила”. Под мотом „На путу до нуле, не турирај - матурирај!” ове године се за учешће у кампањи пријавило 56 локалних самоуправа, чиме је обухваћено више од 12.000 младих.

На територији Републике Србије у саобраћају сваке године живот изгуби око 100 младих људи и бива повређено око 6.100 младих лица. Поменута трибина осмишљена је са циљем промовисања исправног понашања младих људи у саобраћају, уз апел матурантима да у време прослава не користе аутомобиле у својству возача.






Read 115 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…