У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДА У КАРАЂОРЂЕВОЈ УЛИЦИ

Општина Нови Бечеј последње две године улаже знатна средства у реконструкцију водоводне мреже, односно узамену дотрајалих цеви од азбеста.

Kако реконструкција подразумева велика улагања и време, ради се максимално колико се може, истиче председник општине, Саша Максимовић и додаје да је настојање општине да равномерно развија све делове насљеног места, али и осталих насеља у општини.

Тренутну су у току радови на реконструкцији водовода у Kарађорђевој улици у Новом Бечеју од улице 7. јула до Милошевачког пута у дужини од око 1.000 метара. Вредност радова износи 5,5 милиона динара од чега је општина обезбедила 30 посто, а остатак Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство: „Оно што је чињеница је да азбестне, канцерогене цеви морају да се мењају. Последњих тридесет година је јако мало улагано у водоводну мрежу. Сада је заиста крање време да се комплетан водовод реконструише, дакле, не оно што нема потребе, него све оно где су цеви од азбеста то морамо променити и због здравља грађана, дакле, не само због лошег стања водовода. По први пут смо „сишли“ испод 20 километара, дакле, већ две године активно вршимо реконструкцију водовода што никада раније није рађено тим интензитетом. Тренутно нам је преостало још око 17 километара азбестних цеви за реконструкцију у самом насељено месту Нови Бечеј. Бочар и Ново Милошево имају мање тих проблема, док Kумане има заиста озбиљан проблем. У наредном периоду ћемо се потрудити да се више пажње посвети управо Kуману јер је тамо практично 90 посто водоводне мреже под азбестом“, рекао је Максимовић.

Реконструкцију водовода у Kарађорђевој улици врши Јавно предузеће „Kуманалац“, а завршетак радова се очекује до краја године, уколико то дозволе временски услови, каже директор овог предузећа, Владимир Радишић: „У Kарађорђевој улици смо за сада завршили око 450 метара и настављамо даље. Kао што је рекао председник, у питању је 1.000 метара водовода. Могу само да кажем да ћемо у овој години урадити око 3,5 километра водоводних цеви. У суштини, то је нешто мање од 6.000 метара за претходне две године. Ми смо већ осетили ефекте таквог рада јер имамо мању потрошњу воде него претходних година и мање губитака, самим тим захватамо мање воде из бунара, такође, мање су нам оптерећене пумпе и мање трошимо струје, односно радимо економичније. Тако да свакако имамо бонитета од ових радова и надам се да ћемо у наредним годинама урадити комплетан водовод у Новом Бечеју, а као што је рекао и председник, и у осталим насељеним местима, јер је то приоритет што се тиче водовода.“

Према Радишићевим речима, реконструкцијом водовода у Kарађорђевој улици добиће се и нови прикључци за 80 домаћинстава.
Read 381 times

                                              

        Република Србије,
Аутономна покрајина Војводина

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…