ПОМОЋ ЗА СЛАЂАНУ СТОЈKОВ ИЗ НОВОГ МИЛОШЕВА

Поштовани суграђани, младој девојци из Новог Милошева, Стојков Слађани, због дијагностификоване леукемије, потребни су даваоци крви и тромбоцита.

У разговору са представницима Завода за трансфузију крви Војводине, речно је да девојка за сада добија одговарајућу терапију и сву могућу подршку, али да се због тока лечења, који зависи од упорности ове опаке болести мора предвидети додатно обезбеђивање потребне крви.


Ради успешног давања тромбоцита потребно је да даваоци прво ураде анализе и припреме, а затим да, уколико се испостави да су компатибилни, приступе давању тромбоцита. Услови које даваоци крви морају да испуне да би могли дати тромбоците:

1. да имају 0+ крвну групу,

2. да буду здрави и старости између 18 и 60 година,

3. да буду мушкарци или жене које нису рађале,

4. да имају више од 65 кг телесне тежине и

5. пожељно је да буду даваоци који су већ до сада давали крв Сутра (10.01.) у фискултурној сали О.Ш. "Милоје Чиплић" у периоду од 08:30 до 12:00х организује се редовна акција давања крви, на којој ће бити могуће да се пријаве даваоци који желе да дају крв за Слађану, где ће бити прегледани, узеће им се подаци и њихова крв ће бити дата на анализу у Завод за трансфузију крви Војводине, након чега ће од стране Завода бити контактирани, уколико су компатибилни даваоци. Након тога биће организован превоз до Новог Сада, како би се крв, тачније тромбоцити дали наменски за Слађану.

Уколико неко од давалаца крви није у могућности да се сутра појави ради узимања узорака крви, а жели да помогне у лечењу наше суграђанке нека се јави Црвеном крсту Нови Бечеј на телефоне: 023/771-337 и 069/1774-531, или дође у наше просторије у улици Соње Маринковић 7 у Новом Бечеју (поред Националне службе за запошљавање) у периоду од 07-15х, ради евиденције потенцијалних давалаца и њиховог упућивања на потребне анализе и касније евентуално давање крви. Наше мало некоме може значити много.

Дајмо Слађани шансу да води весео и активан живот као и пре ове дијагнозе!

 

 

 

Read 1222 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…