ЈЕЛЕНА ЈОВАНОВИЋ: ПРИОРИТЕТ ОПШТИНЕ НОВИ БЕЧЕЈ ОБРАЗОВАЊЕ И СТАНОВАЊЕ РОМА

На позив Саше Максимовића председника општине Нови Бечеј, покрајинска посланица Јелена Јовановић је обишла ову општину како би узела учешће на састанку на коме се расправљало о положају ромске заједнице.

Поред председника општине, на састанку који је одржан у згради локалне самоуправе, присуствовали су директор дома здравља Жарко Ђорђевић, координатор за ромска питања Рената Kамберовић и здравствене медијаторке Ружица Дан и Мирјана Kиш. Том приликом председник Максимовић је представио активности које се тренутно реализују, а након тога је изнео план и програм уређења ромских насеља и предложио мере и акртивности које ће унапредити интегративни процес ромске заједнице у Новом Бечеју, пре свега у области становања.

Покрајинска посланица Јовановић је искористила прилику да се захвали Максимовићу, првом човеку општине Нови Бечеј, зато што се ова општина активно укључила у решавање највећих проблема ромске заједнице и системски покушава да утиче на побољшање положаја ове националне мањине, пре свега у областима као што су образовање, становање и запошљавање нагласивши и да општина активно учествује на конкурсима покрајинске владе који се тичу побољшања положаја ромске заједнице. Један од тих конкурса је био и увођење ромског кординатора.

 


У општини Нови Бечеј уочен је велики број ромских породица које су повратници по споразуму о Реадмисији. Из тог разлога је у Дому здравља ангажована још једна здравствена медијаторка и на томе се Јовановићева посебно захвалила министарству здравља и локалној самоуправи.

Након завршеног састанка са председником општине, покрајинска посланица Јелене Јовановић била је на састанку у Дому здравља, коме је присуствовао и Драган Ђорђевић представник министарства здравља задужен за здравствене медијаторке. На састанку су медијаторке добиле нова задужења, као и временски оквир за извештавање постигнутих циљева и резултата.

Након обиласка општине Нови Бечеј, покрајинска посланица Јелена Јовановић констатовала је да је ова општина једна од водећих у овом округу, по питању интеграције ромске заједнице. Она је искористила прилику, на крају своје посете овој општини, да се још једном захвали свим локалним институцијама зато што свакодневно напорно раде како би побољшали положај Рома и казала је да ће се увек одазвати њиховом позиву и помоћи им у реализацији неких наредних активности.

ПС Јелена је била у уторак у Новом Бецеју.
Read 1188 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…