МАЛИШАНИ НАСТАВИЛИ ДА ШИРЕ СВОЈА ЗНАЊА О ПРИРОДИ

Након што су недавно са својим родитељима посетили Специјални резерват природе „Слано копово“ у близини Новог Бечеја, малишани новобечејског вртића „Лептирић“ Предшколске установе „Пава Сударски“ у оквиру пројекта који спроводе ове наставне године под називом „Природа је све око нас“ данас су обишли и кабинет за биологију у ОШ „Јосиф Маринковић“ где су имали прилику да путем интересантних експеримената које им је припремила наставница биологије у овој школи, Драгица Бачкалић, уче о живом и неживом свету.

Свакој активности у оквиру поменутног пројекта претходе учења нових знања у самом вртићу, наглашава васпитачица Ивана Kиселички. Главни циљ је да малишани уз помоћ знања која стекну настоје да очувају своју природну околину и за наредна покољења.

Васпитачица Надица Блажин истиче чињеницу да је сарадња са школом „Јосиф Маринковић“ само почетак сарадње са широм друштвеном заједницом у оквиру реализације овог пројекта.

У процесу усвајање нових знања од изузетне важности је да се теорија експериментално прикаже у пракси, а оно што се на овај начин научи у вртићу остаје за цели живот, тврде васпитачице Предшколске установе „Пава Сударски“.Read 393 times

                                              

        Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…