ОДРЖАН 8. „ВИКЕНД СПОРТА“ У НОВОМ БЕЧЕЈУ

Након прошлогодишње паузе због епидемије корона вируса, протекле суботе у Новом Бечеју је по 8. пут одржан „Викенд спорта“, својеврсна спортска манифестација која на једном месту окупи малишане из читаве Војводине са циљем промоције спорта и здравих навика.

Традиционална церемонија свечаног отварања манифестације на амфитеатру на Тиском кеју ове године је изостала, али то није умањило добар провод у Новом Бечеју и величање фер плеја на укупно седам борилишта широм насељеног места. Такмичило се у кошарци, рукомету, теквондоу, кунгфу вушуу, каратеу, боксу, одбојци, фудбалу, шаху и куглању, а сви учесници били су победници, истакао је овом приликом Далибор Вучетић, председник Спортског савеза општине Нови Бечеј који и организује манифестацију.

Сада већ према традицији, у борилачким спортовима такмичило се у парку и на платоу ка Дому културе, а организацијом „Викенда спорта“ задовољан је био и председник Српског кунгфу вушу савеза са седиштем у Новом Бечеју и тренер Kлуба борилачких спортова „Јединство“, Раденко Тадић.

У великој сали Спортско-рекреативног центра „Јединство“ играла се мушка и женска кошарка, док је обновљени терен ОШ „Милоје Чиплић“ угостио рукометаше. Према традицији у улицама Маршала Тита и Жарка Зрењанина у центру Новог Бечеја играла се улична одбојка. Једна од екипа које су учествовале у овогодишњем „Викенду спорта“ био је и темерински одбојкашки клуб, који већ годинама посећује Нови Бечеј, потврдио нам је тренер екипе, Миодраг Ђурић.

Љубитељи фудбала и овог „Викенда спорта“ били су на новобечејском градском стадиону крај Тисе, док су шахисти своје снаге одмерили у Галерији „Тиске академије акварела“ у Дому културе општине Нови Бечеј. Нобечејска куглана ове године била је домаћин и делу јуниорске репрезентације Србије захваљујући њеном селектору, Ивану Месарошу, тренеру новобечејског куглашког клуба „Јединство“.

Иако је и у оквиру 8. „Викенда спорта“ најважније било учествовати, а не победити, организатори манифестације су обезбедили медаље, дипломе и пехаре за најуспешније спортисте.






Read 3914 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…