NARODNA BIBLIOTEKA Novi Bečej


LOKACIJA:
Žarka Zrenjanina 9, 23272 Novi Bečej
OSOBA ZA KONTAKT:
VD direktor: Vladimir Davidović
Telefon: 023/771-331
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.UKRATKO O NAMA:


Narodna biblioteka koju Novobečejci od milja zovu Stara dama je prošle godine proslavila svoj 170. rođendan. Zahvaljujući republičkom i pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, kao i lokalnoj samoupravi, dobila je najlepši poklon za taj dan - renovirani tavanski prostor za održavanje književnih večeri, novu čitaonicu i dečje odeljenje, kao novu haljinu tj. uređenu fasadu. Time je demantovala sve predrasude da se u njenim godinama ne može izgledati odlično.

Njena magija i tajna se krije u 60.637 knjiga, od kojih je 47.968 na srpskom i 12.669 na mađarskom jeziku. Poseduje oko 400 plakata i 350 naslova vezanih za istoriju Novog Bečeja. Poslednjih petnaestak godina se bavi izdavačkom delatnošću. Izuzetno je ponosna na svoju prelepu avliju u kojoj svakog leta obraduje Novobečejce prigodnim kulturnim programima.

Već tradicionalno "Leto u avliji" počinje početkom juna džez koncertom, a završava krajem avgusta "Avlijom zabavlijom", manifestacijom posvećenoj našim mališanima, a u okviru Velikogospojinskih dana...

Tokom cele godine Stara dama ugošćava naše eminentne pisce, slikare i glumce. Odlično sarađuje sa svim školama i ustanovama kulture u celoj opštini. Ima svoje ogranke u Kumanu, Bočaru i Novom Miloševu. U njoj je zaposleno 8 ljudi koji se brinu da vas u njenim prostorijama uvek dočekaju najaktuelniji naslovi domaće i svetske književnosti. Ako neki naslov ne posedujemo, rado ćemo Vam ga, putem međubiblioteke pozajmice nabaviti.


                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…