УБЕДЉИВА ПОБЕДА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ НА ИЗБОРИМА У ОПШТИНИ НОВИ БЕЧЕЈ

На јучерашњим општим изборима у Србији, према прелиминарним резултатима, Српска напредна странка освојила је убедљиво највећи број гласова бирача на сва три нивоа, републичком, покрајинском и локалном, у општини Нови Бечеј.

Према подацима општинске Изборне комисије од 19.210 бирача уписаних у бирачки списак у општини Нови Бечеј на изборе за одборнике СО изашло је 10.780 гласача, односно 56,12 посто, од чега је важећих гласачких листића било 10.273.

Листа „Александар Вучић - За нашу децу“ освојила је укупно 6.549 гласова, односно 60,75 посто поверења грађана изашлих на изборе, уз освојен 21 одборнички мандат.

Коалиција Војвођански фронт - уједињени за демократски Нови Бечеј освојила је 1.245 гласова, односно 11,55 посто поверења гласача изашлих на изборе, уз 4 освојена одборничка мандата.

На трећем месту, са 8,56 посто, односно са 923 освојена гласа и 2 одборничка мандата нашла се Група грађана „Листа за локал“.

Следи листа Савез војвођанских Мађара - Иштван Пастор са 7,37 посто од укупног броја бирача који су гласали, уз 794 гласа и 2 одборничка мандата, док се на последњем месту нашла листа Ивица Дачић - „Социјалистичка партија Србије (СПС)“ која је на одржаним локалним изборима у општини Нови Бечеј освојила 762 гласа, односно поверење 7,07 посто од броја бирача изашлих на изборе, уз, такође, освојена 2 одборничка мандата.

 

Read 995 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…