ПРВАЦИ УЧИЛИ О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

Другу годину за редом, захваљујући сарадњи Црвеног крста Нови Бечеј и локалне самоуправе, реализован је пројекат под називом „Безбедност деце у саобраћају“ осмишљен са циљем упознавања најмлађих ученика свих основних школа на територији општине са основним правилима понашања у саобраћају.

Реализација овогодишњег пројекта започета је у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Бочару коју је овим поводом посетио шеф кабинета председника општине Нови Бечеј, Ото Кишмартон.

Употреба заштитних прслука са рефлектујућом траком нарочито је важна у зимском периоду када касније свиће, а раније се смркава, истакла је секретарка Црвеног крста, Дуња Свирчев.

Прваци су кроз забавне, али и едукативне игре учили како да безбедно пређу пешачки прелаз, а да је приликом вожње аутомобилом најбезбедније да буду смештени у помоћном седишту предвиђеном за њихов узраст.

Ученицима бочарске школе овом приликом подељени су и распореди часова као подсетник на дружење и оно што су научили, а пројекат „Безбедност деце у саобраћају“ до краја недеље биће реализован у свим основним школама на територији општине Нови Бечеј.

 

Read 1016 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…