ОДРЖАНА 10. СЕДНИЦА САВЕТА СРЕДЊОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У Сали Градског Већа Града Зрењанина Начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић одржала је данас 10. редовну Седницу Савета управног округа у проширеном саставу.

На седници је разматрана актуелна епидемиолошка ситуација у Средњобанатском управном округу са пратећим активностима око контроле примене прописаних и препоручених заштитних мера против ширења епидемије COVID-19.

Седници Савета, уз председавање начелнице Управног округа, присуствовали су чланови Савета Средњобанатског управног округа, начелник Полицијске управе Зрењанин, директор и епидемиолг Завода за јавно здравље Зрењанин, директор Привредне коморе Зрењанин и начелница Одељења санитарне инспекције.

На основу најновијих података Завода за јавно здравље Зрењанин оцењено је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Округу под контролом и стабилна. Конкретно, укупан број оболелих у Округу од почетка епидемије је 401 особа. Тренутно има 32 активна случаја, од чега је 6 особа хоспитализовано а 26 се налази у кућној изолацији.

Санитарна инспекција и даље спроводи редовне и појачане контроле примене противепидемиолошких мера у објектима под санитарним надзором и у координацији са полицијским службама и комуналном инспекцијом. Кризни штабови локалних самоуправа настављају да своје наредбе и мере усклађују са прописаним и препорученим мерама републичког Кризног штаба, што подразумева обавезно ношење заштитних маски у затвореном преостору, поштовање физичке дистанце као и ограничено окупљање до 30 особа у затвореном простору. И даље је забрањено одржавање свадби и других породичних скупова и славља а локалне самоуправе треба својим деловањем да допринесу да тренутно повољна епидемиолошка ситуација и даље потраје и да сви грађани одрже висок ниво одговорности и дисциплинованог понашања, које је до сада давало добре резултате, порука је учесника ове седнице Савета Средњобанатског управног округа.

 

Read 798 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…